Anoiksis Vereniging

Postbus 85500 huispostnr A.01.126 3508 GA Utrecht
088 755 6368 Klik om te bellen

Wij zijn voor en door psychosegevoelige mensen
Iedereen met psychosegevoeligheid is welkom
Ontmoeting, voorlichting en opkomen voor jou

Over Anoiksis Vereniging

Wij zijn een patiëntenvereniging voor en door mensen met psychosegevoeligheid.

Ons motto is: gewoon psychosegevoelig (net als wij)! Iedereen met een psychosegevoeligheid is bij ons welkom.

Missie van onze vereniging is perspectief, herkenning en acceptatie vergroten, totdat voluit leven met psychosegevoeligheid gewoon is. Dit willen we doen door te staan voor begrip, de-stigmatisering en gelijkwaardig contact en te geloven in de mogelijkheden van mensen met psychosegevoeligheid.

Daarom komen we op voor jouw belangen en die van andere mensen met psychosegevoeligheid in behandeling en beleid.

Want wij zijn ervan overtuigd dat we dit niet alleen aan hulpverleners en naasten van mensen met psychosegevoeligheid willen overlaten, maar zeker ook aan de mensen die het zelf betreft.

Anoiksis zet zich middels voorlichting en belangenbehartiging ervoor in dat mensen met psychosegevoeligheid worden gezien en gehoord, dat er eerlijke beeldvorming bestaat rond de psychosediagnosen, dat behandeling volgens de beste inzichten plaatsvindt en dat mensen met psychosegevoeligheid een optimale kwaliteit van leven hebben. Want daar hebben wij recht op! Wij werken daarvoor samen met hulpverleners, onderzoekers en beleidsmakers, maar laten daarbij altijd ons eigen geluid horen.

Wij zorgen voor ontmoeting. Bij ons kun je in contact komen met je lotgenoten. Wij organiseren themabijeenkomsten, maar ook uitjes, wandelingen en etentjes om elkaar laagdrempelig te ontmoeten. Daarnaast krijgen leden het kwartaalblad met allerlei wetenswaardigheden rondom psychose en verhalen van medeleden.

Bij Anoiksis zijn vrijwilligers met psychosegevoeligheid actief in bestuursfuncties, op kantoor, bij de redacties van het kwartaalblad Open Geest en de website, als coördinatoren van regiobijeenkomsten en als lokale belangenbehartiger. Vrijwilligers zijn het hart van de vereniging.

Gewoon psychosegevoelig (net als wij)

Onze locatie

Anoiksis Vereniging