• Verlengde Schrans 35
    8932 NJ Leeuwarden
  • Website

Hoorfriesland

Hoor Friesland wil bevorderen dat dove mensen, slechthorenden en mensen met een auditieve handicap in Friesland optimaal kunnen functioneren in- en deelnemen aan de samenleving.

Hoor Friesland geeft informatie en voorlichting over doofheid en slechthorendenheid en alles wat daarmee te maken heeft, treedt op als belangenbehartiger, verzorgt cursussen gebarentaal, voert toegankelijkheidschecks uit bij bedrijven en instanties.

Hoor Friesland is actief op het gebied van begeleiding en training van (dove en slechthorende) vrijwilligers. Als gevolg hiervan kan Hoor Friesland vrijwilligers aanbieden voor de inzet in maatjesprojecten. Binnen een maatjesproject heeft een (dove/slechthorende) vrijwilliger één-op-één-contact met een (dove/slechthorende) deelnemer. Dit levert -soms op tijdelijke soms op langdurige basis - contact op waardoor een deelnemer (meer) aandacht, ondersteuning en begeleiding ervaart.

Ik ben geinteresseerd in wat het kost om onze ledenadministratie uit te besteden: