• Geldersekade 101/3
  • Website

Amsterdamse Vereniging De Zondagsschilders

Zelf kunst maken bij De Zondagsschilders

Van maandag tot en met zaterdag zijn er 25 groepen actief, inclusief lessen in Artis. Er wordt serieus gewerkt onder begeleiding van enthousiaste beroepskunstenaars. De deelnemers werken individueel aan een opdracht en worden op hun eigen niveau begeleid en gewaardeerd. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners zijn daarom van harte welkom. Vanaf 16 jaar is men van harte welkom.
Het goed leren kijken staat centraal; vorm, compositie, verhoudingen, perspectief, licht en donker, kleurgebruik, het komt allemaal aan de orde.
Er zijn ook verschillende vrije werkplaatsen zonder docent.
Er worden korte cursussen van 5 tot 15 lessen gegeven: Abstraheren, Acryl op Doek, Portrettekenen, Tablettekenen en in het najaar een Oriƫntatiecursus.
Elke eerste zondag van de maand (Portret op Zondag) is een bekende Amsterdammer te gast als model. Onder andere schrijvers, acteurs en politici, waar onder enkele Amsterdamse burgemeesters, hebben geposeerd.
Ook activiteiten als lezingen, inloopateliers en buitenschilderdagen zijn geliefd bij de leden.
Tijdens de zomerstop van drie maanden worden er diverse workshops en zomercursussen aangeboden. Er wordt ook onder leiding van een docent deelgenomen aan een schilderweek per
Salonboottocht en/of Hotelreis naar Schoorl.