• Jac Corneliszstraat 22
    1511 BN Oostzaan

Muziekvereniging Concordia

Concordia is een muziekvereniging waarbij de harmonie en de harmoniemuziek centraal staat.

Op deze website is te zien dat er naast dit algemene doel van alles gebeurt binnen de vereniging rond het thema muziek maken. Dit gebeurt met diverse orkest en met een muziekopleiding.

De leden van de vereniging willen die muziek graag aan anderen laten horen. Dit gebeurt door:

• het geven van concerten in en buiten Oostzaan
  • het meedoen aan muziekfestivals in en buiten Oostzaan (bijvoorbeeld het jeugdmuziekfestival Oostzaan en het Waterland muziek festival)
  • optredens bij officiële (bijvoorbeeld de 4 mei herdenking) en niet-officiële gebeurtenissen in Oostzaan.
  • een jaarlijks kerstconcert in de Grote Kerk van Oostzaan in de week voor de kerstdagen
  • een muzikale rondgang door het dorp (op een vrachtwagen) op Kerstavond (24 december)
  • er wordt geprobeerd elk voor- en/of najaar een groot (thema)concert te organiseren

Ook niet muzikale activiteiten krijgen de aandacht binnen Concordia. Er wordt hierbij vooral aan de jeugd gedacht maar volwassenen kunnen hier ook aan meedoen.
Te denken valt aan filmavonden,Haloweenviering,een jaarlijkse barbecue (als afsluiting van het seizoen)

Ook wordt elke maand (1e zaterdag van de maand) oud papier opgehaald in Oostzaan.

Muziekvereniging Concordia kent diverse orkesten:
1. Het A-orkest. Het grote orkest voor iedereen dit minimaal op B-niveau speelt.
2. Het CSO. Concordia Sensations Oostzaan.
3. Het clarinet choir
4. Dweilorkest "de Concordiaanbloazers"

Iedereen die er plezier in heeft en iedereen die er hoopt plezier in te krijgen kan lid worden van Concordia. Dit geldt voor jong en oud. Voor de echt jonge kinderen (vanaf 6 a 7 jaar) is er de mogelijkheid om blokfluit te leren spelen. Elk jaar kan dan bekeken worden of er interesse is om over te stappen naar een harmonie blaasinstrument(koper of hout).

Ook ouderen die nooit gespeeld hebben maar toch tot de conclusie komen dat ze die muzikale stap alsnog willen maken zijn welkom. Er worden muzieklessen verzorgd door professionele docenten.

Al diegenen die ooit een blaasinstrument hebben bespeeld en het wel weer willen oppakken, voor hen geldt ook: kom bij onze vereniging en pak de draad weer op.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Klaas IJkema (06-33594675  opleiding@concordia-oostzaan.nl).