• Pelsterstraat 23
    9711 KH Groningen

AEGEE-Groningen

AEGEE-Groningen is een studentenvereniging met meer dan 350 leden, die inhoud met gezelligheid combineert en dit weet te bereiken door lidmaatschap van de grootste studentenvereniging van Europa, AEGEE-Europe. AEGEE staat voor Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe. We zijn actief in meer dan 40 landen in bijna 200 studentensteden heeft in totaal meer dan 13.000 leden en AEGEE-Groningen is hierdoor in staat veel leuke en leerzame interculturele activiteiten te organiseren. Zelf in Groningen organiseren we wekelijkse activiteiten waaronder o.a. wekelijkse borrels in de Brouwerij (woensdagavond vanaf 22.00 uur). Daarnaast organiseren we drie liftwedstrijden per jaar en drie excursies. Zo zijn we vanuit AEGEE-Groningen afgelopen jaren naar Istanbul, Alicante, Boedapest, Parijs en naar nog veel meer steden geweest.
Het overkoepelende orgaan, AEGEE-Europe organiseert vele grote bijeenkomsten van ongeveer 500-1000 AEGEE'ers. Hier worden politieke issues aangestippeld en over AEGEE gediscusseerd, maar ook grote feesten. Afgelopen jaren vonden deze evenement plaats in Zagreb, Chisinau, Bergamo, Kiev en Gijon, maar ook bijvoorbeeld in Leiden en Enschede.