• Veilingweg 21a
    1611 BN Bovenkarspel
  • 0228-520486

IVN-afd. West-Friesland Instituut voor Natuureducatie & Duurzaamheid

Het IVN is een landelijke vrijwilligersorganisatie die mensen lokaal betrekt bij natuur, milieu en landschap. De vereniging telt 174 afdelingen met zo'n 20.000 betrokken leden. De afdeling West-Friesland (275 leden) organiseert al 40 jaar publieksactiviteiten voor jong en oud. Vooral in het bezoekerscentrum het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel en vanuit dependance Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud.(afslag Hauwert). Maar ook in andere delen van West-Friesland zijn er vrijwilligers actief met natuurexcursies, inventarisatie, landschapsbeheer en vogelbescherming. De scholenactiviteiten, vaarexcursies, tentoonstellingen, cursussen en lezingen vinden hoofdzakelijk plaats in en vanuit het Streekbos Paviljoen.