Brielse Zeilschool


Phoenixstraat 30 2611 AL Delft
015 215 0037 Klik om te bellen

Over Brielse Zeilschool

Al sinds 1957 geeft De Brielse Zeilschool zeilles aan jongeren van 8 t/m 17 jaar. De Zeilschool ligt vlakbij het stadje Brielle in Zuid Holland, ongeveer 20 minuten van Rotterdam. Jaarlijks worden verschillende zeilkampen georganiseerd. Al deze weken worden gekenmerkt door een combinatie van cursussen op hoog niveau en een geweldige sfeer. Dit hoge niveau komt tot uiting in het feit dat De Brielse Zeilschool een vereniging is die aangesloten is bij het Watersportverbond en gemachtigd is aan haar leden CWO-diploma's uit te reiken. De cursisten worden dan jeugdleden van de D.S.Z.V. "De Brielse Maas". Verder is er op De Brielse Zeilschool erg goed materiaal aanwezig en krijg je les van jonge, maar zeer ervaren instructeurs.

In de zomer wordt er les gegeven aan cursisten van 8 t/m 17 jaar gedurende onze compleet verzorgde zeilkampen. Zes zomerweken wordt er les gegeven in zestienkwadraten (16 m2) waarbij het CWO-diploma 1, 2 of 3 behaald kan worden. Bovendien bieden vier zeilkampen in de zomer de mogelijkheid een zwaardbootcursus in de Laser Vago te volgen, voor gevorderde zeilers die minimaal 50kg wegen. Voor de jongste zeilers van 8 t/m 12 jaar is er een Optimistenweek tijdens Hemelvaart en met Pinksteren. Ook in de zomer zijn er twee Optimistenweken, deze vallen in zomerweek 4 en 5. Tijdens deze weken wordt er ook gevaren in de Zestienkwadraat. Deze twee weken zijn voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar. Een actueel overzicht van onze zomerkampen met alle data, prijzen en beschikbaarheid vind je hier.

Tijdens alle zeilkampen worden theorie en praktijk afwisselend behandeld. Voor de theorielessen wordt een boekje verstrekt dat speciaal voor en door onze zeilschool is geschreven.

Naast alle gebruikelijke zeilcursussen wordt de zogenaamde Arduinweek georganiseerd, een zeilweek voor geestelijke gehandicapten van de Stichting Arduin.

Foto's

Zeilen in de 16 kwadraat

Onze locatie

Brielse Zeilschool


Phoenixstraat 30 2611 AL Delft
015 215 0037 Klik om te bellen