Brielse Zeilschool


Krabbeweg 1 3231 NB Brielle
015 215 0037 Klik om te bellen

CWO gecertificeerd
Verhouding tussen leiding en kind van 1 op 2
Hoog zeilniveau gecombineerd met dè Brielle sfeer

Over Brielse Zeilschool

Al sinds 1957 geeft De Brielse Zeilschool zeilles aan jongeren van 8 t/m 17 jaar. De Zeilschool ligt vlakbij het stadje Brielle in Zuid Holland, ongeveer 20 minuten van Rotterdam. Jaarlijks worden verschillende zeilkampen georganiseerd. Al deze kampen worden gekenmerkt door een combinatie van cursussen op hoog niveau en een geweldige sfeer.

Dit hoge niveau komt tot uiting in het feit dat De Brielse Zeilschool een vereniging is die aangesloten is bij het Watersportverbond en gemachtigd is aan haar leden CWO-diploma's uit te reiken.

De geweldige sfeer op Brielle ontstaat doordat elke week in het teken staat van een eigen thema: de muziek, de leiding, het eten, de spellen en zelfs het zeilen. Na het zeilen zorgen de Juf en Assi voor de leukste spellen die met de hele groep gespeeld kunnen worden en in de ochtend wekken zij de kinderen weer voor een frisse ochtendduik! Alle kinderen zijn tijdens een week ongeveer even oud en er wordt altijd een fantastische weekband gecreëerd. Daarnaast is er een verhouding van 1 op 2 tussen leiding en cursist. Zo wordt er altijd een oogje in het zeil gehouden en is er genoeg individuele aandacht voor elke cursist!

Bij de Brielse Zeilschool wordt er gezeild in drie verschillende boten: de Optimist, de Randmeer en de Laser Vago. Dit beteken zeilplezier voor klein, groot, beginnend én gevorderd! Cursisten kunnen gaan voor hun CWO diploma waarbij zij CWO-diploma 1, 2 of 3 kunnen halen.

In de Randmeer kan elk van de zeven zomerweken worden gevaren. Naast de Randmeer bieden we in vier van de zomerweken de mogelijkheid om een zwaardbootcursus in de Laser Vago te volgen. Dit is voor zeilers die al enige ervaring hebben en minimaal 55kg wegen zodat ze de boot recht kunnen houden.

Voor de jongste zeilers van 8 t/m 12 jaar is er een Optimistenweekend in de meivakantie en een Pinksterweekend tijdens Pinksteren. Ook in de zomer zijn er drie weken waar, naast de Randmeer, in de Optimist gezeild kan worden. Deze vallen in zomerweek 1, 4 en 6. Deze drie weken zijn voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Een actueel overzicht van onze zomerkampen met alle data, prijzen en beschikbaarheid vind je hier.

Tijdens alle zeilkampen worden theorie en praktijk afwisselend behandeld.

Foto's

Zomerindeling 2024

Certificeringen

Commissie Watersport Opleidingen

Onze locatie

Brielse Zeilschool


Krabbeweg 1 3231 NB Brielle
015 215 0037 Klik om te bellen