INTAC van Zwijndregt HSC Studentenvereniging


Zieken 197-199 2515 SC 's-Gravenhage
0704020720 Klik om te bellen

Over INTAC van Zwijndregt HSC Studentenvereniging

Momenteel geldt INTAC als de studentenvereniging binnen Den Haag met de meest rooskleurige toekomstperspectieven, immers zij is gevestigd in de snelst groeiende studentenwijk van Den Haag en tevens dicht bij de Haagse Hogeschool, Hogeschool INHOLLAND en het centrum. Geen wonder dat INTAC op dit moment de meeste leden telt en dat willen wij graag zo houden. Maar ondanks het feit dat INTAC momenteel de toon zet, moet het ooit zijn ontstaan. Er zijn een aantal mijlpalen in onze geschiedenis die ervoor hebben gezorgd dat wij dit jaar ons 43e dies kunnen vieren.

De H.S.C. INTAC van Zwijndregt is in 1969 opgericht door HEAO-studenten die meer wilden dan studeren alleen. Zij zochten meerwaarde in hun studentenleven in de vorm van een studenten- vereniging. Het feit dat er in Den Haag toen nog maar één was en die zich richtte op de (Leidse) Universiteit, was aanleiding genoeg om zelf een vereniging op te richten. INTAC staat voor INTer- ACtie, wat voor ons betekent: omgang met allerlei verschillende mensen, waarbij het groepsgevoel zeker niet mag ontbreken.

Op 12 november 1969 werd de HESV INTAC opgericht en hiermee werd de basis gelegd voor de grootste studentenvereniging die onze Residentie rijk is. Op 15 april 1988 werd de HES J. van Zwijndregt opgericht.

4 jaar later op 2 oktober 1992 werd de fusie officieel bekrachtigd bij de notaris. En dus de geboorte van de H.S.C. INTAC van Zwijndregt zoals wij haar heden ten dage kennen!

Op 12 juni 1998 kocht de Stichting Beheer Intac het pand op Huijgenspark 60-61, waardoor de H.S.C. INTAC van Zwijndregt als eerste studentenvereniging in Den Haag in het bezit komt van haar eigen sociëteit!

Tot snel bij INTAC!