ITSMF Nederland


Koninginnegracht 19 2514 AB Den Haag
0708915447 Klik om te bellen

Over ITSMF Nederland

Wat in 1993 begon als een ‘ITIL-club’, is vandaag de dag uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vereniging op IT-servicemanagement- en IT-managementgebied. Tot de plusminus 450 bedrijven en organisaties die lid zijn van ITSMF Nederland, behoren IT-afnemers uit alle sectoren van de Nederlandse economie, IT-dienstverleners en consultancybedrijven. ITSMF ondersteunt de ontwikkeling van het IT-servicemanagementwerkveld en stimuleert de uitwisseling van kennis met verwante vakgebieden. ITSMF treedt op als netwerkorganisatie voor haar leden in Nederland. Onafhankelijk van producten, leveranciers en/of branches creëert zij een forum ten behoeve van informatie en kennisuitwisseling. De beproefde instrumenten die ITSMF daarbij ter beschikking staan zijn:
- seminars, die zich richten op specifieke aspecten (bijvoorbeeld IT Governance);
- het Best Practices Congres, waar uitwisseling van best practices centraal staat
- het jaarlijkse ITSMF Academy, het kennisevenement van ITSMF Nederland
- het ITSMF Jaarcongres, dat een overzicht geeft van de stand van zaken op het vakgebied en dat veel ruimte biedt aan het netwerkconcept van de vereniging;
- het tijdschrift Best Practice Magazine, het verenigingsblad van ITSMF Nederland.

ITSMF Nederland maakt deel uit van ITSMF International, het internationale Service Management-platform, waarbij inmiddels meer dan vijftig landenverenigingen zijn aangesloten.