Nationale Boomfeestdag


Spoorlaan 444 5038 CH Tilburg
0137074850 Klik om te bellen

Over Nationale Boomfeestdag

Met het motto "ieder kind een boom!" willen wij van Stichting Nationale Boomfeestdag alle kinderen van Nederland in aanraking brengen met de natuur en hen laten ervaren hoe fantastisch bomen zijn.

Bomen zijn van onschatbare waarde
Voor Stichting Nationale Boomfeestdag is niets dat zo mooi en fascinerend als een boom. Bomen zijn van onschatbare waarde voor onze aarde. Ze leveren een enorme bijdrage aan de biodiversiteit. Talloze planten, insecten, vogels en zoogdieren zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bomen. En ook wij mensen kunnen niet zonder bomen. Ze produceren zuurstof, leggen CO2 vast, zuiveren de lucht, leveren koelte tijdens warme dagen en helpen mee aan een evenwichtige waterbalans. Bomen verrassen ons het hele jaar door met hun schoonheid. Frisgroene blaadjes in de lente, een massief groen bladerdek in de zomer, een bonte kleurenpracht in de herfst en schitterende silhouetten in de winter.

En bomen geven ons nog veel meer. Ze leveren hout, dé duurzame, hernieuwbare grondstof voor de bouw van onze huizen en voor talloze andere toepassingen zoals meubels, sport- en spelmaterialen, papier en karton. Ook hun bloesems, vruchten, zaden en harsen dragen bij aan een biobased economy.
Bomen verhogen de kwaliteit van onze leefomgeving en maken deze gezond. Met bomen in de buurt gaan mensen vaker naar buiten voor een ommetje en vergeten ze even hun stress en zorgen.

Jeugd
Bomen en bossen zijn natuurlijk ook fantastisch voor kinderen en jongeren.
Wat is er leuker dan boompje klimmen, ravotten in grote bergen herfstbladeren en hutten bouwen in het bos? Of gewoon even tot rust komen met je rug tegen zo’n gigantische stam.

Nationale Viering
Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert al meer dan 65 jaar de Nationale Boomfeestdag. Iedere derde woensdag vindt dit bomenplantevenement plaats. Op deze dag worden niet alleen bomen geplant, maar wordt de kinderen ook een leuk educatief programma aangeboden.
De Nationale Viering is tegelijkertijd de aftrap van het Boomfeestdag plantseizoen. De stichting roept allerlei organisaties in Nederland op om in de maanden erna Boomfeestdagen te organiseren. Ieder jaar weer planten duizenden kinderen in de leeftijd van 8-11 jaar een boom. Zo hebben de kinderen niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar dragen ze ook bij aan een groene toekomst!

Ieder kind een boom

Foto's

kinderen planten zelf bomen

Onze locatie

Nationale Boomfeestdag


Spoorlaan 444 5038 CH Tilburg
0137074850 Klik om te bellen