Nederlandse Vereniging van Erfpachters NLVE


Postbus 75017 1070 AA Amsterdam
0204684740 Klik om te bellen

Over Nederlandse Vereniging van Erfpachters NLVE

Deze Vereniging komt op voor de belangen van de erfpachters en opstalhouders in Nederland en komt voort uit de Vereniging van Amsterdamse Erfpachters met de hoofdstad als werkgebied.

De doelstelling van de NLVE is kort gesteld: afschaffing en/of ingrijpend wijzigen (eeuwige afkoop) van het verouderde en inmiddels onredelijke instituut erfpacht.

Dit wil de NLVE bereiken door overleg met en te ageren tegen grondeigenaren die grond in erfpacht uitgeven: Domeinen, Rijkswaterstaat, gemeenten, waterschappen, provincies, Staatsbosbeheer, particulieren.

Leden van de NLVE zijn particuliere erfpachters, ondernemingen en instellingen, beleggers en onroerend goed-professionals. De NLVE opereert landelijk en heeft leden in alle gebieden en gemeenten van Nederland.

De NLVE voert een actieve lobby om haar doelstellingen te bereiken bij gemeenten, waterschappen, provincies en landelijke politiek, en bij beroepsorganisaties van notarissen en makelaars. Ook heeft de NLVE enkele rechtszaken tegen de erfverpachters gevoerd.