Oeteldonksche Club van 1882


Postbus 1123 5200 BD 's-Hertogenbosch
06 57594763 Klik om te bellen

Over Oeteldonksche Club van 1882

Welkom in ons durp met zijn eigen spel van de omgekeerde wereld. ’s-Hertogenbosch wordt Oeteldonk. Oeteldonkers worden ‘boeren’ en ‘durskes’, zonder rangen of standen. Dus ... allemaal in boerenkiel, versierd met kikkers. Met overal de kleuren rood-wit-geel, de kleuren van de Oeteldonkse vlag. En natuurlijk: de spelers, de symbolen, de muziek en nog veel meer.

Carnaval in Oeteldonk is uniek! Al sinds het prille begin in 1882 speelt ons durp zijn eigen spel van de omgekeerde wereld. De stad 's-Hertogenbosch wordt het dorp Oeteldonk, alle Oeteldonkers 'boeren' en 'durskes' zijn en alle rangen en standen zijn vervallen. Daarom zien de Oeteldonkers er allemaal hetzelfde uit in een boerenkiel, die uitbundig versierd is met kikkers en de kleuren rood-wit-geel, de kleuren van de Oeteldonkse vlag. De kikkers refereren aan het feit dat Oeteldonk een drooggevallen plek (donk) in een watervrij moeras is.

Oeteldonk is Oeteldonk. Zeldzaam, uniek en carnavalesk. Volgens ons een kwestie van zien, beleven en ontdekken. Dat begint bij onze nieuwsberichten, alles over de evenementen en natuurlijk: de tradities achter de hoofdrolspelers. Hier lees je er alles over! Kortom: een blik voor en achter de Oeteldonkse schermen. Zo ben je altijd startklaar voor het ‘feest der feesten’…

Alle ingrediënten. Voor het feest der feesten.
Oeteldonk viert feest. Waarom? Omdat onze vorst, Prins Amadeiro XXVI, een driedaags bezoek brengt aan Oeteldonk, zijn ‘Pronkjuweel’. Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, de burgervaojer van Oeteldonk, treedt tijdens het feest op als gastheer. Ontdek hier de belangrijkste hoofdpersonen en symbolen. Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de Oeteldonkers zelf, de boeren, de durskes en alle vrijwilligers. En natuurlijk de Oeteldonksche Club van 1882, de kracht achter de organisatie, tradities en het protocol van Oeteldonk.

Onze trots. Die delen we met iedereen.
Oeteldonkers zijn een trots en creatief volk. Daarom hoor je overal muziek geschreven voor en door Oeteldonkers. Ons durp, ons carnaval en alle daarbij behorende tradities houden we al 133 jaar in stand. Zoals onze traditionele klederdracht, de blauwe boerenkiel en onze rood-wit-gele kleuren. Onze trots, het plezier, de humor en de gein ... dat ‘Oeteldonkse gevuul’ delen we graag met iedereen. Daarbij rekenen we natuurlijk op elkaars respect. Kijk, lees en bewonder hier alles over Oeteldonk. En heb je dat lèkkere gevuul te pakken? Welkom in ons Pronkjuweel. Geniet mee van het ‘feest der feesten’.

Soort vereniging

Cultuurvereniging

Onze locatie

Oeteldonksche Club van 1882


Postbus 1123 5200 BD 's-Hertogenbosch
06 57594763 Klik om te bellen